JELENA ĐOKOVIĆ NE KORISTI PARFEM, A MIRIŠE SAVRŠENO: Evo šta Đokovićeva žena stavlja kao zamenu
Jelena Đoković, Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

mnogo je prirodnije

JELENA ĐOKOVIĆ NE KORISTI PARFEM, A MIRIŠE SAVRŠENO: Evo šta Đokovićeva žena stavlja kao zamenu

Bez alkohola i bilo kakvih veštačkih dodataka, potpuno je prirodna

Objavljeno:

Jelena Đoković poznata je po stavu o zdravoj ishrani, ekološkoj osvešćenosti što možemo videti i po njenim društvenim mrežama.

Jednom prilikom na Instagramu je otkrila da ne korisiti parfeme, ali da je pronašla alternativnu koja je za nju bolja.

- Zračiš baš pozitivnom energijom, vidi se da si dete u duši, spontano i uvek željno znanja. Pojavilo mi se pitanje, šta je sa industrijom parfema, jer i to svi volimo, još jedna tema za istraživanje - napisala je devojka koja prati Jelenu.

- Drago mi je da učimo zajedno! Ja odavno koristim esencijalna ulja, a ne parfeme, ali sjajno pitanje - odgovorila je Jelena Đoković.

Esencijalna ulja se sve češće koriste kao zamena za toaletne vode i parfeme, a hvale ih zato što sadrže samo prirodne supstance. Neki čak uspevaju i da naprave svoju mešavinu, za lični pečat.

Jelena Đoković
foto: Nenad Kostić

Romantične duše mogu da isprobaju jasmin, lavandu, ružu ili ilang ilang, pa da vide šta im najbolje odgovara. Za one koji vole mirise prirode, idealna su ulja sandalovine i drveta kedra. Ljubitelji citrusa zaljubiće se u miris bergamota, a i karanfilić predivno miriše.

I još jedan detalj - njihovo trajanje je mnogo kraće od parfema, pa se spremite da esencijalna ulja često obnavljate na koži.

Kako se koriste esencijalna ulja

Ukoliko se odlučite za esencijalna ulja za negu lica i tala, važno je da koristite visokokvalitetna ulja. To znači da su ulja 100 procentno čista esencijalna ulja, terapeutskog nivoa. Takav kvalitet garantuje da imaju moć arome, što je za esencijalno ulje vrlo važno, jer cilj je da ima efekta na naš mozak.

Međutim, treba da znate da ova ulja ne bi valjalo da koristite direktno na koži, već da esenciju rastvorite u nekom "nosaču" kao što su kokosovo ili jojobino ulje. A ulje ruzmarina i limunove trave "zaobiđite" u širokom luku, jer mogu da izazovu neprijatne reakcije, naročito na osetljivoj koži.

Veoma je delotvorno umasirati ga na naše glavne organe kao što su pluća, srce, bubrezi… I to bi trebalo da bude neka vrsta rituala, posle pilinga tela, na primer. Esencijalna ulja se koriste i za negu lica. Nauljite prst iz bočice i po jednu tačku nanesite na čelo, bradu i na oba obraza.

Jelena Đoković
foto: Printscreen/Instagram/jelenadjokovicndf

Kružnim pokretima, sa obe ruke, ulje umasirajte u lice tako što ćete krenuti od nosa ka čelu pa preko obraza do brade. Kada se šake naše preko nosa, ostavite ih par sekundi i duboko udahnite nekoliko puta. Neurolozi kažu da miris odmah stiže do mozda i počinje da deluje.

Dejstvo mirisa na mozak

Lavanda je najjači neuromodelator. Kada se osećate anksiozno, depresivno, lavanda vas može smiriti, a ako osećate umor, onda može i da vas uznemiriti.

Ulje kamilice takođe smiruje, baš kao i miris jasmina. Miris ruže ima prilično impresivne kognitivne zdravstvene prednosti jer može da pomogne u zadržavanju informacija i uz njega se uspešno uči, dok se citrusni mirisi preporučuju za dan jer stvaraju osećaj „povećane energije“.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.